woensdag 28 november 2007

Kinderseksualiteit

Wij zijn begonnen met een werkstuk, en over een paar weken moet je een power-point presentatie houden aan andere klasgenoten. Het werkstuk gaat over kinderseksualiteit.


Bij een goed contact met de ouders, kent de baby al vanaf de geboorte sensualiteit. Als je blote baby's streelt, ervaart hij dat de huid het grootste genotorgaan is van de mens. Rond een half jaar ontdekken baby's hun geslachtsorganen min of meer toevallig.
Peuters worden zich al meer van hun eigen lichaam bewust. Zo rond de twee of drie jaar ontdekken de kinderen de lichamelijk verschillen tussen mannen en vrouwen. Ook gaan ze spelenderwijs bij leeftijdsgenootjes kijken. Zo doen op de W.C. bijvoorbeeld elkaars broekjes naar benenden en ontdekken de verschillen.
Peuters en Kleuters kunnen net als baby’s masturberen. Dan gaat het meer om de ervaring en het spel. Dit kan tot een orgasme leiden. Ongeveer de helft van de kinderen tussen twee en vier is heel actief en masturbeert vaak.

Hadden jullie gedacht dat een Baby, Peuter, of Kleuter al seksualiteit heeft?

1 opmerking:

Anoniem zei

kindersexualiteit, op dàt gebied werden wij dom gehouden. het was ieder op toer in bad, enkel moeder of vader mocht met het kind samenzijn om te wassen.
in de school werd tijdens de godsdienstlessen er ingehamerd dat, wie zichzelf zo prikkelt dat er een vloeistof uitkomt, welke geen pipi is, dan is dat een doodzonde en MOET dat gebiecht worden.
ik wist nieteens waarover die pater het had, laatstaan hoe die vloeistof uit mijn lichaam te krijgen.